látogass el hivatalos YouTube csatornánkra...


Frissítve:
2018. január 06.

Látogatóink száma:
3955755395575539557553955755395575539557553955755
2009.07.01. óta.
Jelenleg 12 látogató
böngészi oldalunkat.


Hírek    -    2009 hírei

Kelemen István megkapta a soke címet
2009-07-27 12:00:00
Hétfőn délben az előléptetések után a Világszövetség elnöke soke Giacomo
Spartaco Bertoletti vette át a szót és elkezdte a címátadó ceremóniáját. A
résztvevőket előzőleg négyzet alakban ültette le, szertartásosan ünnepi
kimonóba öltözött, ezzel is emelve a pillanat fényét.


soke Bertoletti átadja soke Kelemen Istvánnak a kinevezési papírokat

Soke Bertoletti elmondta, hogy tájékoztatta a Japán mestereket a Magyaror- szágon folyó magas színvonalú ju jitsu munkáról, Kelemen István közel 30 éves oktatói tevékenységéről. A munka elismeréseképpen szövetségünk alapítója megkapta a so-shi-soke címet és az egyik templomban több napon át imádkoztak, meditáltak a magyarokért, majd a templom főpapja egy jelet rajzolt, mely jel jelképezi a magyar ju jitsu-t. Soke Bertoletti elmondása szerint ez az álta- lában szokásos eljárás a soke cím odaítélésekor. A cím mellé mindenki kap egy kalligráfiát, melynek speciális a jelentése. A Kelemen Istvánnak küldöttnek a jelentése: öröm és türelem. Fontos, hogy türelmesek legyünk és képesek legyünk életünk minden pillanatában megtalálni az örömöt.

A Kelemen Istvánnak küldött kalligráfia: YUH = öröm / türelem

Soke Bertoletti elmondta, hogy a hivatalos papírokon szerepel még az ő és még három ember aláírása, tanúsítványa, ők kezességet vállalnak és igazolják az itt folyó munkát. Közülük az egyiknek az új soke első tanítványának kell lennie, így a három tanú jelen esetben soke Vlado Schmidt, shihan Günter Painter és shihan Kovács Attila voltak.

Az új soke ünneplése

Soke Kelemen István válaszában megköszönte a megtiszteltetést és kiemelte, hogy ennek részesei a tanítványok is, ezt nem tudta volna véghez vinni, ha nem lennének ilyen kiváló tanítványai.

soke Kelemen István az igazoló hivatalos tanúkkal és a dokumentumokkal

Gratulálunk szövetségünk alapítójának, soke Kelemen Istvánnak és kívánunk neki jó egészséget! (Egy tervezett műtétje miatt kellett a ceremónia után elmennie a táborból.) Kívánjuk, hogy még sok-sok éven keresztül, mint soke oktasson tovább minket, tanítványait!

A jelenlévők, akik szintén tanúi voltak az eseménynek
vissza...
jujitsu-gyorhodjitsu.huwww.zanshinjujitsu.huwww.tatamicentrum.hujujitsusopron.wordpress.com/kekfarkas.huwww.ijk-jujutsu.hu
jujitsusalgotarjan.hujujitsu-halas.bugs3.comjujitsu-nyh.atw.hujujitsudebrecen.huszentendrejujitsu.hujitsu.hufonixjujitsu.hu