salgo vkDojo vezető instruktor: senpai Kovács István 2. kyu
Instruktor: senpai Havasi János 2. kyu

Telefon: 0620/353-1888
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: jujitsusalgotarjan.hu

Edzések:
Balassi Bálint Könyvtár - oldalsó bejárat
3100 Salgótarján Kassai sor 2.
hétfő és csütörtök 18.00-19.30

Gyermekek jelentkezését 10 éves kortól fogadjuk, de egyéni megbeszélés alapján, vagy ha a gyermek a szülővel jönne, akkor fiatalabbakat is várunk szeretettel!

Alapítva: 2001

Történet:
1983-ban Salgótarjánban csatlakoztam a Kyokushin karate klubhoz. Ott tettem két vizsgát, majd 1985–ben kezdtem a ju jitsu-val foglalkozni. Botár Béla volt az instruktorom, sokat köszönhetek neki. Időnkén Szurkos Imre mesterhez jártunk föl Budapestre, az Ő dojo-ja volt kapcsolatban akkoriban velünk, vagy ha tehette lejött hozzánk. Nagy tisztelői voltunk, és vagyunk a mai napig. Sokáig részvettem a Salgótarján -Bagjasaljai iskola termében tartott edzéseken, elértem a kék öves szintet 1995-ben. 1999-ben saját klubot alapítottunk Havasi János barátommal. Ebben az időben volt egy másik ju jitsu iskola is Salgótarjánban, igaz nem a Magyar Ju Jitsu Szövetséghez tartozott. Ez egy hivatalosan bejegyzett egyesület volt. Későbbiekben az egyesületük nem működött megfelelően, így feloszlóban voltak. Jeleztem nekik, ha beleegyeznek mi folytatnánk a szövetségük életét, persze kicsit átalakítva, és mint a MJJSZ tagjaként. 2000-ben összehívták a közgyűlésüket, újraszerveződtünk, már a mi tagjainkkal együtt és átvettem a Önvédelmi és Lövész Tömegsport Egyesület elnöki szerepét. 2005-ben lecsökkent a létszám, így válságba jutott az egyesület. Ez egyébként jellemző volt akkoriban szinte minden önvédelmi iskolára is. Többszöri alkalommal lemondtam az elnöki megtisztelő pozícióról, de nem volt jelentkező aki irányítása alá vegye. 2008-ban bezártuk az egyesületünket. Néhány fővel tovább edzettünk kis ideig még. Majd lassan elkezdett nőni az érdeklődés az iskola iránt, többen megkerestek lesz–e edzés. Botár Béla elköltözött Salgótarjánból, így hagyott egy űrt a gyerekek képzésében. Sokan jelentkeztek, hogy foglalkoznánk–e a kisebb korosztály tanításával is. Elvállaltuk, így most szépen kezd kikerekedni a létszám. Reméljük tudjuk még növelni a létszámunkat így minél több jitsuka-t a szövetséghez csatolni. Ehhez segítséget nyújtanak a szövetségtől a Tatami Pályázaton használatba megkapott tatamik.

Keresés