Mottó: A ju jitsu a harcművészetek között olyan, mint az öttusa a sportok között. Az öttusa képviselőjének mind az öt sportághoz értenie kell. Míg a karate gyakorlói kitűnően ütnek és rúgnak,a judo és az aikido képviselői kiválóan dobnak és értenek az ízületeket feszítéséhez, csavarásához,
a kobudo-sok jól bánnak a fegyverekkel, egyesek csak a földharccal foglalkoznak, más stílusok pedig megfelelők önvédelemre, a ju jitsu gyakorlójának viszont mindezekhez kiválóan kell értenie.

A szövetségben betöltött pozíciója: A szövetség Technikai Igazgatója
Harcművészeti tanulmányai kezdete: 1983
Legmagasabb edzői végzettsége: kétéves középfokú edzői szaktanfolyam
Edzések, amelyeken oktat: Instruktori továbbképzések, Edzőtáborok

Shihan Kovács Attila soke Kelemen István első tanítványa és utána a legmagasabb övfokozatú mester a szövetségben. Már a legendás Madách téri dojo-ban is oktatott. Később a Központi dojo vezetője lett.

1992-ben vizsgázott le 1. dan, 1995-ben 2. dan és 1999-ben 3. dan fokozatra.

Amikor 1996-ban Kelemen István az elnöki posztról lemondott, Kovács Attila lett a szövetség elnöke. A Vezetőségválasztó Közgyűlés 2000-ben és 2004-ben is újraválasztotta.

2003-ban soke Kelemen István 4. dan fokozatra, 2005-ben 5. dan fokozatra, 2008-ban 6. dan fokozatra, 2015-ben 7. danra, 2018-ban 8. dan fokozatra léptette elő.

Shihan Kovács Attila 2008 óta a szövetség technikai igazgatója. Ő felügyeli a szövetség szakmai munkáját, az instruktorok szakmai továbbképzését. Távollétében helyettesíti soke Kelemen Istvánt.

 

Keresés