A harcművészet gyakorlása a mozgáskultúra és az állóképesség fejlesztésén túl önfegyelemre nevel, az életben bekövetkező váratlan döntési helyzetekhez magabiztosságot ad, segít a belső harmónia megteremtésében.

A szövetségben betöltött pozíciója: Szövetségi Kapitány, Elnökhelyettes
Harcművészeti tanulmányai kezdete: 1986
Legmagasabb edzői végzettsége: Ju Jitsu Sportoktató
Dojo: Szui Ryú dojo

Edzések, amelyeken oktat:
Felnőtt edzés, 12 éves kortól:
hétfőn és szerdán 19.00-21.00
Magán tanítványok: megbeszélés szerint

 

1986-ban, 16 évesen kezdtem a ju jitsuval foglalkozni Tóth Csaba irányításával majd 1988- ban kerültem a legendássá vált Madách utcai dojo-ba, és sensei Kelemen István tanítványaként ismerkedhettem meg az általa oktatott jitsu keménységével, hatékonyságával és a végtelen technikai repertoár lehetőségével.

1. danos mesteri övfokozatomat 1995. ben szereztem meg.
2. danos mesteri övfokozatomat 2001. ben szereztem meg.
3. danos mesteri övfokozatomat 2009. ben szereztem meg.
4. danos mesteri övfokozatomat 2011. ben léptettek elő.
5. danos mesteri övfokozatomat 2015. ben léptettek elő.
Több éves angliai tartózkodásom alatt aktívan foglalkoztam Tang-Soo-Do-val.

Dojom: SZUI RYÚ dojo

SZUI: eredeti jelentése víz. Japánban elterjedt szokás, hogy ju jitsu klubok a víz kanjiját használják nevükben, hiszen a stílusra jellemző mozgáselemek akár a víz; alaktalanok, állandóan változtatják formáikat, a technikák a víz lágyságával folynak egymásba az ellenfél lendületével, elvezetik, megtörik azt, hogy végül a zuhatag erejével megsemmisítsék a támadót.

RYÚ: eredeti jelentése sárkány. A sárkány európai írásjeggyel írt formája jelzi, hogy iskolánk a tradíciókat tisztelve, de a mai európai elvárásoknak megfelelve kíván működni. Összegezve, amit jelvényünk kék sárkányával is szimbolikusan ki szeretnénk fejezni az-az, hogy a víz lágyságával, egyben elsöprő erejével is jellemezhető harcművészeti irányzatunkat Magyarországon, közelebbről a Duna mellett, Budapesten gyakoroljuk.

A Ju Jitsu egyenlő az állandó útkereséssel, egy nyitott rendszer, amely alkalmazkodik a jelenkor emberének megváltozott világához, mozgásához, hasznosítja a modern ismereteket, vívmányokat, és mindezeket ötvözi a tradicionális formákkal, technikákkal.

Keresés