Beszámoló a Kelemen Ryu Szemináriumról

2019. január 26-án került sor, immáron negyedik alkalommal a Kelemen Ryu Szeminárium megrendezésére, amelyet ismét nagy érdeklődés övezett.

Az ország minden részéről érkeztek jitsukák, összesen 45 fő. A 3 órás edzés első részében soke Kelemen István oktatott minket, amely azért különleges, mert ez az egyetlen alkalom az évben - az edzőtáboron kívül, - amikor személyesen is tanulhatunk alapító mesterünktől. A szeminárium természetesen most is nyitott volt, és örömünkre más stílusirányzatból is érkezett érdeklődő résztvevő.

Mesterünk ismét hangsúlyozta és érzékeltette, mennyire fontos azonnal reagálni egy minket erő támadásra, nincs idő lehetséges forgatókönyveket írni. A meglepetésszerű támadás az, amire az ellenfél nem tud felkészülni. Ha egy technika nem működik, ne ragadjunk bele, hanem váltsunk egy másikra, ami az adott helyzetben jobban kivitelezhető, folyamatosan dolgozzunk az ellenfélen addig, amíg hatástalanná nem tesszük. Ha meghátrálunk, azonnal az áldozat szerepébe kerülünk mentálisan is, ezért muszáj gyorsan reagálnunk a helyzetre, mert az utcán csak egy esélyünk van.

A szemináriumot shihan Seres Károly zárta, aki az alap blokkok és kontratámadás helyes végrehajtásának fontosságára hívta fel a figyelmet, amelyet néhány syllabus technikán keresztül gyakorolhattunk. Adott esetben egy blokk támadással is felérhet, ha megfelelő minőségben van végrehajtva. Végül az edzés első felére reflektálva kiemelte, mindig lehet újat tanulni, hiszen a Kelemen Ryu ju jitsu folyamatosan változik a kor körülményeihez igazodva. Köszönhető ez annak, hogy alapító mesterünk a mai napig folyamatosan tökéletesíti, formálja a rendszerünket, hogy valóban hatékony, működő önvédelmi tudást tudjon átadni Szövetségünk tanítványainak.

Nem véletlen, hogy mindenkit bátorítunk az ilyen és hasonló szemináriumokon való részvételre, rengeteg hasznos és új ismeretet vihettünk haza magunkkal ezúttal is.

Kryuszem1

Kryuszem2

Kryuszem3

Kryuszem4

Kryuszem5

Keresés