Finnországban képviselte 16 fő a Kelemen Ryu Ju Jistu-t – beszámoló

Nem mindennapi esemély részesei lehettünk Szövetségünk életében az elmúlt hétvége során, ugyanis az EMMI által nyújtott és elnyert pályázati forrás segítségével 16 fő utazhatott ki Finnországba a 2019. június 7-9 között megrendezett Hokutoryu edzőtáborba. A három napos edzőtábor a finn Hokutoryu Ju Jutsu Szövetség szervezésében zajlott, melynek alapító mestere soke Auvo Niiniketo 10. dan évtizedek óta jó kapcsolatot ápol Szövetségünkkel, továbbá mester fokozatú finn tanítványok rendszeresen vesznek részt a mi nyári edzőtáborainkban is.

A tábor helyszíne, a Pajulahti Olympic Training Center, Helsinkitől másfél órára, tóparton helyezkedik el (nem meglepő módon, tudniillik Finnországban közel 188.000 tó található...), gyönyörű környezetben, erdővel, fenyvesekkel körülölelve.

A tábor péntek délutántól vasárnap délig tartott, nap közben másfél órás technikai és küzdelmi edzéseken vettünk részt, este tóparti szaunázás volt a fő szabadidős program. Szombat délelőtt kyu vizsgák zajlottak zárt ajtók mögött (csak a vizsgázók és a mester fokozatú tanítványok vehettek részt), azonban nekünk megengedték, hogy fokozatra való tekintet nélkül megtekintsük őket. Vasárnap hazautazás előtt még a finn versenyszabályzattal is megismerkedhettünk egy versenydemonstrácó keretein belül.

A táborban közel 200 fő vet részt, a finn és meghívott külföldi mesterek mellett shihan Füvesi Sándor 5. dan és shihan Seres Károly 5. dan is lehetőséget kapott a tanításra egy másfél órás blokkban.

Oktatott továbbá Alain Sailly 9. dan Franciaországból, Magnus Cederblad 7. dan Svédországból, Ottar Vassenden 6. dan Norvégiából és Kari Lehtonen 5. dan Finnországból.

A táborban részt vett a DRSE Dojoból Plébán J. Kristóf, Hódmezővásárhelyről Füvesi Sándor, Kaposvárról Lóki Sándor és Horváth Kornél,
Kiskunhalasról Ambrus Péter és Kudliman Ferenc,
A Központi Dojoból Péter Norbert és dr. Karsai Dániel,
A Sakura Kyokai Dojoból Kubinyi Béla és Kubinyi Anna,
A Sityu Team Dojoból Kiss Dávid,
Szentendréről Szeifert Csaba és Tatai Krisztián,
A Szui Ryú Dojoból Seres Károly, Kisistók Réka és Krumesz Emil.

Mindamellett, hogy nagyon sokat tanulhattunk ebben a három napban, a finn vendégszeretetet, jókedélyűséget, és az éjszaka is tartó világosságot is megtapasztalhattuk… ? amely mindenkinek nagyon különleges élményt nyújtott.

Biztosak vagyunk benne, hogy minden résztvevő élményekkel gazdagodott, szorosabbra fűztük kapcsolatainkat csakúgy a finn társainkkal, mint egymással is, és igazi Kelemen Ryu Csapatként vettünk részt ezen az eseményen.

190607 finn 09 n

190607 finn 09 n

190607 finn 09 n

190607 finn 09 n

190607 finn 09 n

190607 finn 09 n

190607 finn 09 n

190607 finn 09 n

190607 finn 09 n

Keresés