2014

- Ezt az évet, és a tavaszi szeminárium sorozatot február 2-án sensei Fekete Sándor földharc szemináriumával kezdtük meg. Ez alkalommal nem csak a Gi, hanem a NoGi technikák gyakorlására is jutott idő a 4x50perces edzésen.
- Február 18-án zajlott le a KIM Kancellária SE üzemeltetésében működő TEK Küzdősport Centrum (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épületében) megnyitó rendezvénye. Ezzel, hosszas előkészítő munka eredményeként, a Kelemen Ryu Ju Jitsu és a rendvédelem kapcsolata tovább bővült. A TEK közelharc kiképzőinek névsora kiváló instruktorokkal gyarapodott. Név szerint Csicsmann Gábor, Füvesi Sándor, Lóki Sándor, Plébán Kristóf, dr. Takács István mesterekkel bővült a már ismert – soke Kelemen István, shihan Kovács Attila, shihan Ónodi István – nevével fémjelzett lista, lefedve ezzel a budapesti és a vidéki osztályok által támasztott igényeket.
- Szintén februárban megrendezésre került a szokásos instruktori szeminárium soke Kelemen István vezetésével, melynek témája ez alkalommal a mozgásból végrehajtható gyakorlati technikák módszertana volt, mélyítve ezzel a Kelemen Ryu „fogaskerék” szerűen egymásra épülő technikai tanítását. Az első két óra után az instruktorok felének el kellett mennie a belvárosba, a Broadway Fitness center sportnapja alkalmából történő Sport TV forgatására.
- A 40 éves HOKUTORYU jubileumi tábora március 7-8-án került megrendezésre, melyen többek között az alapító mester soke Auvo Niiniketo 60. születésnapját is megünnepelték a résztvevő nemzetközi Ju Jitsu oktatók és tanulók. Magyarországot soke Kelemen István, shihan Kovács Attila és sempai Matykó József is elkísérték.
- Tavaszi félévünk következő szemináriuma április 22-én shihan Kovács Attila Syllabus szemináriuma volt, mely rekord létszámmal, 50 fő részvételével zajlott.
- Május 17-én, 11 fő részvételével zajlott a tavaszi félév állásküzdelmi szemináriuma, melyet ez alkalommal is sensei Lóki Sándor vezetett. A szeminárium során a rúgások helyes kivitelezését gyakoroltuk, valamint szó esett a négy alapblokk helyes és helytelen kivitelezése közti különbségekről is.
- Természetesen a tavaszi szeminárium sorozat ez alkalommal sem múlt el eszközös szeminárium nélkül. Május 31-én shihan Kovács Attila vezetésével gyakorolhatták a jitsukák 4x50 percben az eszközös technikákat.
- A félév zárásaként, június 14-én Rácz Tibor tartott egyesületünk tagjainak Nyújtó-lazító szemináriumot.
- Nemzetközi Nyári Táborunkat július 20-26 között Balatonfenyvesen tartottuk, melynek keretein belül 8 danvizsgára került sor: Csányi Dénes és Döngölő Róbert 1. danra; Dr. Szilágyi Dávid, Kluka Borbála és Tatai Krisztián 2. danra; Dr. Földházi Ferenc és Kubinyi Béla 3. danra vizsgáztak.
- Az őszi félévet szeptember 13-án az Instruktori Edzőtáborral nyitottuk, mely ismét a Római parton került megrendezésre, Soke Kelemen István vezetésével. Ez alkalommal a fő téma a bemutatók anyagának pontosítása, elemzése valamint a több ember elleni védekezések elemzése volt.
- Októberben került megrendezésre shihan Kovács Attila őszi féléves Syllabus szemináriuma. Ez alkalommal 35 fő vett részt.
- November 8-án állásküzdelmi szemináriumot tartottunk, sensei Lóki Sándor vezetésével.
- November 8-9 között, a „NATUR Vidék” biobolt jóvoltából shihan Ónodi István, sensei Csicsmann Gábor és sensei Elek Imre vezetésével ingyenes gyerektábort rendeztünk a Sityu-team dojoban.
- November 20-án a Magyar Ju Jitsu Szövetségből tizenegy instruktor szerzett Ju Jitsu Sportedzői bizonyítványt: Dr Szilágyi Dávid, Hosszú Judit, Hiripi Gábor, Matykó József, Hús István, Antal József, Vincze Roland, Kisistók Réka, Baráth István, Dr. Millen Csaba és Dr. Boromisza Péter.
- Mindenszentekkor Soke Kelemen István tiszteletét tette tanítványa, Takács Tibor sírjánál.
- Az őszi országos vizsganapon, november 29-én 11 jitsuka mutatta be tudását, közülük 8 fő 3. kyura, egy fő 2. kyura és két fő 1. kyura vizsgázott.
- December 7-én Soke Kelemen István, szövetségünk elnöke a Shito-Ryu rendezvény alkalmából Budaörsön felköszöntötte sensei Kurdi Gábor 7. danos Shito-ryu mestert.

Keresés